Skip to main content

Saç Simülasyonu (SMP)

ulusan 

clinic 

ulusan 

clinic 

ulusan 

clinic 

ulusan 

clinic 

ulusan 

clinic 

Saç Simülasyonu SMP Hakkında, Ulusan Clinic İzmir

Saç simülasyonu işlemi sırasında saç derisine enjekte edilen pigment ise kafa derisinde saç kökleri gibi görünen küçük noktalar oluşturur. Bu noktalar, saçın doğal yoğunluğunu ve rengini taklit ederek saçlı deriye daha dolgun ya da gür bir görünüm kazandırır. Bunun yanı sıra SMP, cerrahi olmayan bir prosedür olduğu için daha az invaziv etki oluşturur. Uygulama genellikle lokal anestezi altında yapılır. Peki saç simülasyonu nedir? Nasıl yapılır?

Saç Simülasyonu SMP

Saç simülasyonu (Scalp Micro Pigmentation), saç dökülmesi yaşayan bireylerde ya da saç ekimi yapılamayacak durumlarda, saç kökü varmış gibi görünüm elde etmek amacıyla uygulanan bir kozmetik uygulamadır. SMP, saç derisine özel bir cihaz aracılığıyla mikro iğnelerle pigment enjekte edilerek gerçek saç köklerini taklit etmeye yardımcı olur. SMP, genellikle saç dökülmesi, kellik, alopesi, diffüz saç dökülmesi, saç ekimi sonrası zarar görmüş donör alan gibi durumlarla mücadele eden veya saç ekimi için uygun olmayan kişiler tarafından sıkça tercih edilir.

Saç simülasyonu işlemi sırasında saç derisine enjekte edilen pigment boya kafa derisinde saç kökleri gibi görünen küçük noktalar oluşturur. Bu noktalar, saçın doğal yoğunluğunu ve rengini taklit ederek saçlı deriye daha dolgun ya da gür bir görünüm kazandırır. SMP, cerrahi olmayan bir prosedür olduğu için anestezi ve iyileşme süreci yoktur. Peki saç simülasyonu kimlere önerilir ve nasıl yapılır?

Saç Simülasyonu Kimlere Önerilir?

Saç simülasyonu (SMP), cerrahi bir işlem olmadığı için aslında herkes bu uygulamaya uygundur. Saç simülasyonunun önerildiği kişiler ise şu şekilde özetlenebilir:

  • Saç Dökülmesi Yaşayan Kişiler: Saç dökülmesi sorunu yaşayan bireyler, saç simülasyonu ile seyrelen bölgelerde daha dolgun bir görünüm elde edebilir.
  • Kellik Problemi Olanlar: Kellik problemi yaşayan bireyler, saç simülasyonu sayesinde kellik alanlarını kapatıp çok kısa kesilmiş doğal bir saç görünümüne ulaşabilir.
  • Saç Ekimi Sonrası İstenmeyen Sonuçlarla Başa Çıkmak İsteyen Kişiler: Saç ekimi sonrasında istenmeyen seyrek sonuçlarla karşılaşan bireyler, saç simülasyonunu tercih ederek saçlı derilerinde daha estetik bir görünüm yaratabilir.
  • Saç Ekimi için Uygun Olmayanlar: Saç ekimi için uygun olmayan kişiler, saç simülasyonu tekniğinden yararlanarak, saç kökleri varmış gibi bir görünüm elde edebilir.
  • Donör Bölgenin Yetersiz Olduğu Durumlar: Saç ekimi operasyonu için donör bölgesi yetersiz olan bireyler, saç simülasyonu tercih edebilir. SMP yöntemi, saç ekimi yapılamayan bölgelerde de doğal bir görünümü sağlamak için etkilidir.

Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır?

Saç simülasyonu yöntemi, kellik ya da dökülme problemi yaşayan bireylere modern bir çözüm sunar. Saçlı derinin doğal saç kökleri varmış gibi bir görünüm kazanmasını sağlayan saç simülasyonu uygulamasının aşamalarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Konsültasyon: SMP işlemine, öncelikle detaylı bir değerlendirmeyle başlanır. Uzmanlar saç dökülmesinin; tipini, alanını ve hastanın isteklerini her yönden değerlendirir. Saç simülasyonu ile nasıl bir görüntü amaçlandığı danışan ile birlikte detaylıca konuşulup kararlaştırılır.
  • Renk Belirleme ve Tasarım: SMP işlemi için doğru renk ve tasarımın belirlenmesi en önemli aşamadır. Uzmanlar, hastanın saç rengine, cilt tonuna, saç çizgisi tasarımına göre bir uygulama planı yapar. Renk belirleme ve tasarım aşaması, sonuçların doğal ve uyumlu olmasını da sağlar.
  • Uygulama Süreci: SMP uygulaması, özel cihaz ve mikro iğneler kullanılarak gerçekleştirilir. İşlem sırasında, saç derisine pigment boya enjekte edilerek saç köklerini taklit eden küçük noktalar oluşturulur. Bu noktalar, saçlı deride daha dolgun ve gür bir görünüm sağlamaya olanak tanır.
  • İyileşme Süreci: SMP işlemi sonrasında, iyileşme süreci yok denecek kadar kısa sürer. SMP sonrası ilk günlerde hafif kızarıklık veya şişlikler oluşabilir. Ancak genellikle birkaç gün içinde oluşan şişlikler kaybolur. İyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından ise hastalar saç simülasyonunun doğal ve etkileyici sonuçlarına hızla kavuşur.
  • Rötuşlar: Çoğunlukla, ilk uygulamadan sonra küçük rötuşlar yapılması sonucun daha da iyi olmasını sağlar. Daha doğal bir görünüm elde edilmesi de rötuşlar sayesinde mümkün olur.
  • Bakım ve Koruma: SMP işlemi sonrasında, saçlı derinin uygun bir şekilde bakımı ve korunması önemlidir. Kliniğimizdeki uzmanlar, işlem sonrası hastalarımıza kişiye özel bakım ve koruma yöntemleri konusunda detaylı bilgilendirme yapmaktadır.

Saç simülasyonu (SMP) işlemi doğru renk ve desen seçimi ile birlikte uzman ellerde yapıldığında, doğal ve etkileyici sonuçlar elde etmek mümkündür. 

SMP, genellikle uzun süreli bir çözüm olarak görülse de, aslında kalıcı değildir. Uygulamanın sonuçları ise çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. SMP işlemiyle elde edilen görünümde 3 yıl içinde, solma veya hafifleme görülebilirken, bazı kişilerde ise saç simülasyonu uygulaması, çok uzun süre kalıcılığını koruyabilir. Kişinin; cilt tipi, yaşam tarzı, güneşe maruz kalma düzeyi ve diğer çevresel faktörler, SMP kalıcılığını yüksek oranda etkileyen unsurlardır. Kalıcılığını kaybetmeye başlayan SMP uygulaması için bir süre sonra renk düzeltmeleri yapılması mümkündür. Bu nedenle, SMP tedavisi sonrasında düzenli bakım ve takip önemlidir.

Bunun yanı sıra SMP’nin kalıcılığı, tedavi sırasında kullanılan pigmentlerin niteliğine ve kalitesine de bağlıdır. Uzmanlar, kaliteli pigmentlerin daha uzun süre dayanabileceğini ve daha az renk değişikliğine yol açabileceğini belirtirler.

Saç Simülasyonu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Saç simülasyonu genellikle kişinin saç dökülmesi derecesine ve uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne ve zorluğuna bağlı olarak değişir. SMP işlemi genel olarak, birkaç seansta tamamlanır. Genelde her seans 3-4 saat sürer. Her seansta, belirli bir bölgeye pigment enjekte edilerek saç derisindeki saç köklerini taklit eden noktalar oluşturulur. Bu noktaların sayısı ve yoğunluğu ise kişinin istediği görünüme bağlı olarak farklılaşır. Bunun yanı sıra her seans, işlem alanının büyüklüğüne ve karmaşıklığına bağlı olarak farklı sürelerde tamamlanabilir. Bu süre, kişinin ihtiyaçlarına ve tedavinin kapsamına göre artış veya azalış gösterebilir. Minimal ağrılı ve etkili bir tedavi yöntemi olan SMP uygulamasının toplam seans süresi, kliniğin çalışma şartlarına göre de şekillenir.

Saç Simülasyonu Tedavisi Sonrası Dikkat Etmeniz Gerekenler

Saç simülasyonu tedavisi sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanır:

  • İyileşme Süreci: SMP işlemi sonrasında saç derisinde kızarıklık, hassasiyet ve hafif şişlikler olabilir. Bu normal bir tepkidir ve genellikle birkaç gün içinde azalır. İyileşme sürecinin tamamlanması ise birkaç hafta sürebilir.
  • Dokunmaktan Kaçının: İşlem sonrasında saç derisine dokunmaktan kaçınmak gerekir. SMP uygulanan bölümün hassas bir bölge olduğunu unutmamak önemlidir. Kaşıntı veya tahriş durumlarında ise uygulama bölgesine dokunmak yerine doktorunuzun önerdiği kremler kullanılabilir.
  • Koruma: Saç simülasyonu sonrasındaki ilk gün güneşten ve aşırı UV ışınlarından korunmak yüksek önem taşır. Bu süreçte, baş bölgesini güneşten korumak için şapka kullanmanız yeterlidir.
  • Temizlik: SMP işlemi sonrası saç derisini temiz tutmak önemlidir. Ancak işlem sonrası 4 gün boyunca saçı yıkamamak gerekir. Bu süre uygulamayı tamamlayan uzmanının önerilerine göre değişiklik gösterebilir.
  • Egzersiz ve Aktiviteler: İşlem sonrası bir süre ağır egzersizlerden kaçınmak önemlidir. Terleme durumu, SMP iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir.
  • Doktora Başvurun: İşlem sonrasında herhangi bir sorun veya endişe oluşması durumunda, hemen doktora başvurmak gerekir. Profesyonel tavsiye ve yardım almak, saç simülasyonu sürecinde sağlıklı bir iyileşme oluşması açısından önemlidir.

Saç Simülasyonu Fiyatları

Saç simülasyonu fiyatları; klinik ve uzman seçimi, uygulama yapılması planlanan alanın büyüklüğü, tedavi seanslarının sayısı, kullanılan boyanın kalitesine göre değişir.

Saç Simülasyonu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Saç Pigmentasyonu Nedir?

Saç pigmentasyon işlemi, natural ışıltıyı ön plana çıkarmaya ve saç boyasının dayanıklılığını artırmaya yardımcı olan yöntemdir. Saçlarda oluşan renk kaybı veya değişiklikleri, pigmentasyon uygulaması ile önlemek mümkün olabilir. 

Saç Simülasyonu Kimler Yaptırmalı?

Saç simülasyonu uygulamasını; dökülme yaşayanlar, seyrek saçlara sahip olanlar, doğal saç ekimi sonrası sonuçlardan memnun kalmayanlar, estetik görünümünü iyileştirmek isteyenler veya saç kaybı nedeniyle kendine güveni azalan bireyler yaptırabilir. 

Saç Pigmentasyon İşlemi Kalıcı mı?

Scalp Micro Pigmentation işlemi genellikle kalıcı değildir. Saç pigmentasyonu, saç derisine yapılan bir tür mikropigmentasyon işlemi olarak tanımlanır. Saç köklerini taklit etmek için pigmentlerin enjekte edilmesini içeren yöntemin kalıcılığı, bireyden bireye farklılık gösterir. Cilt hücrelerinin sürekli olarak yenilenmesi, saç derisinin üst tabakasına yapılan işlemin kalıcılığını sınırlar. Ancak saç pigmentasyonu genellikle 2 ile 5 yıl arasında kalıcı olabilir.

Konuşmayı Başlat
Fiyatlar hakkında bilgi alın.
Merhaba👋
Nasıl yardımcı olabilirim?