Bu süreç sonrasında ise yeni saçlar dökülen tellerin yerinde ortaya çıkar. Ancak aşırı veya sürekli şekilde dökülen saçlar, ciddi sağlık sorunlarının ilk sinyalleri olabilir. Saç dökülmesinin nedenleri ise erkek ve kadınlarda farklı sebeplerle olabilir. Erkeklerde genellikle genetik faktörler saç dökülmesine neden olurken, kadınlarda bu durum; kronik stresi hormonal bozukluk, yetersiz beslenme ya da çeşitli cilt problemleri sonucu ortaya çıkabilir. Doğum süreci, emzirme dönemi veya bazı ilaçlar da kadınlarda saç dökülmesine neden olan faktörler arasında ön planda yer alır.
Saç ekimi işlemi ise dökülme sonrası kayıp yaşanan bölgelerde yeni saç tellerinin kalıcı olarak çıkmasına yardımcı olan operasyondur. Doğal ve kalıcı çözümler arayanlar için ideal olan saç ekimi işlemi, köklerin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesini içerir. Saç ekim işlemi, saç köklerinin aktif olmadığı cilt bölgelerinde, seyrelme ya da kellik sorunlarına sebep veren kısımlarda uygulanabilir. Saçsız bölgelerde sağlıklı uzayan yeni saç tellerinin nakledilmesi operasyonu genellikle enseden alınan sağlam yapılı ve dökülmeye dirençli kökler kullanılarak tamamlanır. Bireyler, doğal bir duruş sergilemek ve sağlıklı saç köklerine kavuşmak amacıyla saç ekim işlemini tercih edebilir. Peki kişiye kalıcı bir doğallık katan saç ekim işlemi kimlere uygulanır? Saç ekimi sonrası nasıl bir süreç yer alır?
Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?
Erkeklerin yüzde 80’i ve kadınların bir kısmı, saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalır. 20 yaşın üzerindeki erkeklerde sıkça görülen saç dökülme problemleri için ekim yöntemlerini tercih ederek dökülen bölgelerde yeni saç tellerinin çıkmasının sağlanması mümkündür. Ayrıca saç ekim operasyonu, seyrelme görülen cilt üzerinde daha sıkı saç telleri oluşmasına yardımcı olur. Güvenli bir yöntem olan ve başarılı aşama sonrası tamamlanabilen saç ekim işlemi, erkekler tarafından sıkça tercih edilir. Sonuçları oldukça etkin ve tatmin edici olan saç ekim işlemi uzman görüşü sonrası uygun bulunan hastalarda uygulanabilir. Bunun yanı sıra saç ekim işlemini; saç, bıyık, kaş veya sakal bölgelerinde uygulamak da mümkündür.
Saç dökülmesi veya seyrelme problemi yaşayan bireyler, fiziksel özelliklerinin uygun olması halinde saç ekim işlemi hizmeti alabilir. 19 ve 20’li yaşlar sonrasında çeşitli nedenlerle saç dökülmesi problemi yaşayan erkek veya kadın bireyler, saç ekimine engel olan fizyolojik hastalıkları bulunmaması halinde operasyon sürecine başlanması için kliniklere müracaat edebilir. Ayrıca saç ekim işlemine müracaat edecek adayların, donör olarak alınması gereken saçlı bölgelerinin yeteri düzeyde folikül içermesi gerekir. Bu şartları sağlayan tüm bireyler, saç ekim operasyonu yaptırabilir. Saç ekim işlemine uygun olup olunmadığının tespiti için şu özelliklere dikkat etmek gerekir:
- Ekim yapılmasını talep eden bireyin fiziksel gelişimini tamamlamış olması
- Saç ekimine engel oluşturan fizyolojik hastalıkların mevcut olmaması
- Donör olarak kullanılması planlanan kafa bölgesinde yeterli sayıda saç folikülünün yer alması
- Ekim yapılması talep edilen saçsız bölgenin, kök nakline uygun boşluklar içermesi
- Saç ekim işlemi için kullanılacak cilt bölgesinde bulunan; yara izi, yanık izi veya ameliyat izlerinin operasyona uygun oranda iyileşmiş olması
- Saçsız alanın operasyon öncesinde tıraş edilebilir özellik taşıması
- Ekim öncesinde yapılacak analizin doktorlar tarafından onaylanmış olması
Saç Kaybı Neden Olur?
Saç kaybının en önemli nedeni genetik faktörlerdir. Bireylerin ilerleyen yaşları, travmatik yaralanma durumları veya farklı tıbbi durumlar da saç dökülmesi ya da kaybı oluşmasına neden olabilir. Doktor kontrolünde uygulanan saç ekim işlemi ise kayıp oluşan cilt bölgelerinde, doğal ve sağlıklı saçların yeniden oluşmasına olanak tanır. Yeterli miktarda donör kullanılan saç ekim operasyonlarında ise başarı oranının yüksek olması muhtemeldir. Ayrıca; bıyık, sakla veya vücut üzerinde yer alan herhangi bir bölgede de çeşitli nedenlere bağlı olarak kayıplar oluşabilir. Saç ekim işlemi uygulanabilen bu bölgelerin etkili bir şekilde yeni köklere kavuşması mümkündür.
Yanlış beslenme, stres veya psikolojik faktörler de erkek yaşta bireylerin saç kaybı sorunu yaşamasına sebep verebilir. Kanser tedavilerinde kullanılan kemoterapi ilaçları da saç dökülmesi sorununun ortaya çıkmasında etkilidir. Saç kaybına yönelik bireye özel olarak yapılan araştırmalar ise ekim işleminin yüksek başarı oranıyla tamamlanmasına yardımcı olur. Uzman kişiler tarafından yapılan analizler, bireyin hangi sebeple saç kaybı sorunu yaşadığını tespit etmeye imkan tanır. Analiz sonucu oluşturulan saç ekim takvimi ise saçsız bölgelerin yeniden canlandırılmasını kısa sürede sağlamayı amaçlar. Saç kaybın altında yatan sebeplerin çeşitli hastalıklara bağlı olması durumunda ise farklı ekim yöntemlerinin tercih edilmesi olasıdır. Uygun saç ekim desteği için uzman hekime danışarak, saçsız bölgenin yeniden daha doğal ve canlı bir duruş sergilemesini sağlamak mümkün olabilir.
Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Saç ekimi işleminde genellikle bireyin ense bölgesinden alınan saç kökleri kullanılarak operasyon yapılır. Saç ekim operasyonu öncesinde yapılan detaylı analizler, ekim işleminin seyrinin belirlenmesinde büyük önem taşır. Bireyin ense ya da şakak bölgesinde yeterli saç kökünün bulunmadığı durumlarda ise; kollar, göğüs duvarı gibi yoğun kıl içeren cilt bölgeleri tercih edilir. Saç kaybının miktarı ise ekim işleminin süresi ve periyotları için öncelikli olarak değerlendirilen hususlar arasında ön plana çıkar. Eğer saçsız alan çok geniş bir yüzeye sahip ise saç ekim operasyonu birkaç seans sonrası tamamlanabilir.
Saç ekim operasyonunda müdahale aşamasında lokal anestezi tercih edilir. Bireylerde; korku, stres, ağrı veya gerginliği gidermeye yardımcı olan sedatif ilaçlar, ekim işleminde sakinleştirme amacıyla kullanılır. Ekim operasyon süresi ise ortalama 1-2 saat sürer. Daha sonra ekim işlemi tamamlanan birey taburcu edilir. Nadir durumlarda görülen ağrı yaşama problemlerinde ise uygulama sonrası ağrı kesici ilaçlar uzman kişiler tarafından önerilir. Kişiler genellikle 3 günlük bir istirahat sonrası, baş bölgesi kapalı şekilde iş hayatına dönüş yapabilir. Ekim operasyonu için pansuman dönemleri ise işlem sonrası 5. gün içinde uygulanır. Bazı durumlarda ise hastanın fizyolojik bulgularına ve ekim gerçekleştirilen alanın cilt durumuna göre pansuman süreleri ya da kontrol aşamaları daha farklı aralıklarda olabilir. Zahmetsiz bir süreçle ve lokal anestezi kullanılarak yapılan saç ekim işlemi, kayıp yaşanan bölgenin canlandırılması için etkin çözümler sunar. Saç ekimi operasyonlarının kısa sürede tamamlanması ise bireylerin gündelik yaşamlarına hızlıca dönmelerine yardımcı olur.
Saç Ekim Fiyatları
Saç ekimi fiyatları, kök nakli yapılacak bölgenin yapısına ve aktarılması planlanan saç tellerinin miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Saç ekim operasyonu öncesinde yapılan analizler, fiyat aşamasının belirlenmesine dikkate alınan hususları da içerir. Ayrıca saç ekim fiyatları, saç kökü nakli aşamasında tercih edilen yöntemlere ve ilgili kliniğin çalışma şartlarına bağlı olarak değişebilir. Saç ekim operasyonunun uygulandığı seans sayısı ve cilt bölgesi de fiyatların farklılık göstermesine etki eder. En uygun saç ekimi İzmir fiyatlarına ise kısa süreli araştırma sonrası ulaşmak mümkündür. Siz de saç telleri dökülen veya seyreklik oluşan kafa derinizi yeniden saçlı hale getirmek için ekim yöntemleri uygulayan kliniğe kolayca başvurabilir, operasyon sonrası kısa süre içinde sağlıklı uzayan saçlara kavuşabilirsiniz.