Skip to main content

İzmir Saç Ekimi

Saç Ekimi

ulusan 

clinic 

ulusan 

clinic 

ulusan 

clinic 

ulusan 

clinic 

ulusan 

clinic 

Saç Ekimi Hakkında, Ulusan Clinic İzmir

Yetişkin bireylerde, günde yaklaşık 50 ile 100 arası saç teli dökülmesi normal kabul edilir. Doğal bir döngüye sahip olan saç telleri 4 ve 6 yıl içinde kendiliğinden de dökülür.

Bu süreç sonrasında ise yeni saçlar dökülen tellerin yerinde ortaya çıkar. Ancak aşırı veya sürekli şekilde dökülen saçlar, ciddi sağlık sorunlarının ilk sinyalleri olabilir. Saç dökülmesinin nedenleri ise erkek ve kadınlarda farklı sebeplerle olabilir. Erkeklerde genellikle genetik faktörler saç dökülmesine neden olurken, kadınlarda bu durum; kronik stresi hormonal bozukluk, yetersiz beslenme ya da çeşitli cilt problemleri sonucu ortaya çıkabilir. Doğum süreci, emzirme dönemi veya bazı ilaçlar da kadınlarda saç dökülmesine neden olan faktörler arasında ön planda yer alır.

Saç ekimi işlemi ise dökülme sonrası kayıp yaşanan bölgelerde yeni saç tellerinin kalıcı olarak çıkmasına yardımcı olan operasyondur. Doğal ve kalıcı çözümler arayanlar için ideal olan saç ekimi işlemi, köklerin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesini içerir. Saç ekim işlemi, saç köklerinin aktif olmadığı cilt bölgelerinde, seyrelme ya da kellik sorunlarına sebep veren kısımlarda uygulanabilir. Saçsız bölgelerde sağlıklı uzayan yeni saç tellerinin nakledilmesi operasyonu genellikle enseden alınan sağlam yapılı ve dökülmeye dirençli kökler kullanılarak tamamlanır. Bireyler, doğal bir duruş sergilemek ve sağlıklı saç köklerine kavuşmak amacıyla saç ekim işlemini tercih edebilir. Peki kişiye kalıcı bir doğallık katan saç ekim işlemi kimlere uygulanır? Saç ekimi sonrası nasıl bir süreç yer alır?

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Erkeklerin yüzde 80’i  ve kadınların bir kısmı, saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalır. 20 yaşın üzerindeki erkeklerde sıkça görülen saç dökülme problemleri için ekim yöntemlerini tercih ederek dökülen bölgelerde yeni saç tellerinin çıkmasının sağlanması mümkündür. Ayrıca saç ekim operasyonu, seyrelme görülen cilt üzerinde daha sıkı saç telleri oluşmasına yardımcı olur. Güvenli bir yöntem olan ve başarılı aşama sonrası tamamlanabilen saç ekim işlemi, erkekler tarafından sıkça tercih edilir. Sonuçları oldukça etkin ve tatmin edici olan saç ekim işlemi uzman görüşü sonrası uygun bulunan hastalarda uygulanabilir. Bunun yanı sıra saç ekim işlemini; saç, bıyık, kaş veya sakal bölgelerinde uygulamak da mümkündür.

Saç dökülmesi veya seyrelme problemi yaşayan bireyler, fiziksel özelliklerinin uygun olması halinde saç ekim işlemi hizmeti alabilir. 19 ve 20’li yaşlar sonrasında çeşitli nedenlerle saç dökülmesi problemi yaşayan erkek veya kadın bireyler, saç ekimine engel olan fizyolojik hastalıkları bulunmaması halinde operasyon sürecine başlanması için kliniklere müracaat edebilir. Ayrıca saç ekim işlemine müracaat edecek adayların, donör olarak alınması gereken saçlı bölgelerinin yeteri düzeyde folikül içermesi gerekir. Bu şartları sağlayan tüm bireyler, saç ekim operasyonu yaptırabilir. Saç ekim işlemine uygun olup olunmadığının tespiti için şu özelliklere dikkat etmek gerekir:

  • Ekim yapılmasını talep eden bireyin fiziksel gelişimini tamamlamış olması
  • Saç ekimine engel oluşturan fizyolojik hastalıkların mevcut olmaması
  • Donör olarak kullanılması planlanan kafa bölgesinde yeterli sayıda saç folikülünün yer alması
  • Ekim yapılması talep edilen saçsız bölgenin, kök nakline uygun boşluklar içermesi
  • Saç ekim işlemi için kullanılacak cilt bölgesinde bulunan; yara izi, yanık izi veya ameliyat izlerinin operasyona uygun oranda iyileşmiş olması
  • Saçsız alanın operasyon öncesinde tıraş edilebilir özellik taşıması
  • Ekim öncesinde yapılacak analizin doktorlar  tarafından onaylanmış olması

Saç Kaybı Neden Olur?

Saç kaybının en önemli nedeni genetik faktörlerdir. Bireylerin ilerleyen yaşları, travmatik yaralanma durumları veya farklı tıbbi durumlar da saç dökülmesi ya da kaybı oluşmasına neden olabilir. Doktor kontrolünde uygulanan saç ekim işlemi ise kayıp oluşan cilt bölgelerinde, doğal ve sağlıklı saçların yeniden oluşmasına olanak tanır. Yeterli miktarda donör kullanılan saç ekim operasyonlarında ise başarı oranının yüksek olması muhtemeldir. Ayrıca; bıyık, sakla veya vücut üzerinde yer alan herhangi bir bölgede de çeşitli nedenlere bağlı olarak kayıplar oluşabilir. Saç ekim işlemi uygulanabilen bu bölgelerin etkili bir şekilde yeni köklere kavuşması mümkündür.

Yanlış beslenme, stres veya psikolojik faktörler de erkek yaşta bireylerin saç kaybı sorunu yaşamasına sebep verebilir. Kanser tedavilerinde kullanılan kemoterapi ilaçları da saç dökülmesi sorununun ortaya çıkmasında etkilidir. Saç kaybına yönelik bireye özel olarak yapılan araştırmalar ise ekim işleminin yüksek başarı oranıyla tamamlanmasına yardımcı olur. Uzman kişiler tarafından yapılan analizler, bireyin hangi sebeple saç kaybı sorunu yaşadığını tespit etmeye imkan tanır. Analiz sonucu oluşturulan saç ekim takvimi ise saçsız bölgelerin yeniden canlandırılmasını kısa sürede sağlamayı amaçlar. Saç kaybın altında yatan sebeplerin çeşitli hastalıklara bağlı olması durumunda ise farklı ekim yöntemlerinin tercih edilmesi olasıdır. Uygun saç ekim desteği için uzman hekime danışarak, saçsız bölgenin yeniden daha doğal ve canlı bir duruş sergilemesini sağlamak mümkün olabilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi işleminde genellikle bireyin ense bölgesinden alınan saç kökleri kullanılarak operasyon yapılır. Saç ekim operasyonu öncesinde yapılan detaylı analizler, ekim işleminin seyrinin belirlenmesinde büyük önem taşır. Bireyin ense ya da şakak bölgesinde yeterli saç kökünün bulunmadığı durumlarda ise; kollar, göğüs duvarı gibi yoğun kıl içeren cilt bölgeleri tercih edilir. Saç kaybının miktarı ise ekim işleminin süresi ve periyotları için öncelikli olarak değerlendirilen hususlar arasında ön plana çıkar. Eğer saçsız alan çok geniş bir yüzeye sahip ise saç ekim operasyonu birkaç seans sonrası tamamlanabilir.

Saç ekim operasyonunda müdahale aşamasında lokal anestezi tercih edilir. Bireylerde; korku, stres, ağrı veya gerginliği gidermeye yardımcı olan sedatif ilaçlar, ekim işleminde sakinleştirme amacıyla kullanılır. Ekim operasyon süresi ise ortalama 1-2 saat sürer. Daha sonra ekim işlemi tamamlanan birey taburcu edilir. Nadir durumlarda görülen ağrı yaşama problemlerinde ise uygulama sonrası ağrı kesici ilaçlar uzman kişiler tarafından önerilir. Kişiler genellikle 3 günlük bir istirahat sonrası, baş bölgesi kapalı şekilde iş hayatına dönüş yapabilir. Ekim operasyonu için pansuman dönemleri ise işlem sonrası 5. gün içinde uygulanır. Bazı durumlarda ise hastanın fizyolojik bulgularına ve ekim gerçekleştirilen alanın cilt durumuna göre pansuman süreleri ya da kontrol aşamaları daha farklı aralıklarda olabilir. Zahmetsiz bir süreçle ve lokal anestezi kullanılarak yapılan saç ekim işlemi, kayıp yaşanan bölgenin canlandırılması için etkin çözümler sunar. Saç ekimi operasyonlarının kısa sürede tamamlanması ise bireylerin gündelik yaşamlarına hızlıca dönmelerine yardımcı olur.

Saç Ekim Fiyatları

Saç ekimi fiyatları, kök nakli yapılacak bölgenin yapısına ve aktarılması planlanan saç tellerinin miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Saç ekim operasyonu öncesinde yapılan analizler, fiyat aşamasının belirlenmesine dikkate alınan hususları da içerir. Ayrıca saç ekim fiyatları, saç kökü nakli aşamasında tercih edilen yöntemlere ve ilgili kliniğin çalışma şartlarına bağlı olarak değişebilir. Saç ekim operasyonunun uygulandığı seans sayısı ve cilt bölgesi de fiyatların farklılık göstermesine etki eder. En uygun saç ekimi İzmir fiyatlarına ise kısa süreli araştırma sonrası ulaşmak mümkündür. Siz de saç telleri dökülen veya seyreklik oluşan kafa derinizi yeniden saçlı hale getirmek için ekim yöntemleri uygulayan kliniğe kolayca başvurabilir, operasyon sonrası kısa süre içinde sağlıklı uzayan saçlara kavuşabilirsiniz.

Saç Ekiminde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Saç ekimi işlemlerinde kullanılan yöntemler arasında; FUE ve FUT tekniklerinin kullanıldığı operasyonlar yer alır. FUE yönteminde saç ekim işlemi sonrası kök nakledilen bölgede herhangi bir iz oluşması gözlenmez. FUT yöntemi ise hafif bir iz kalan ve köklerin kümeler halinde nakledildiği yöntem olarak tanımlanır.

Her iki yöntem arasında uygunluk durumunu belirleyen husus ise bireyin fizyolojik yapısıdır. Ayrıca saçların; rengi, sertliği, dalgalığı ve yoğunluğu gibi bazı faktörler saç ekim uygulama yöntemlerinin sonuçlarının farklı olmasında etkilidir. Saç ve kafa derisi analizleri ise hangi yöntemle ekim işleminin yapılması gerektiğini belirlemeye yardımcı olur. İşlem öncesi yapılan cilt analizleri, bireyin tercih ettiği yöntemin uygun olup olmadığını tespit etmeye imkan tanır.

FUE Yöntemiyle Saç Ekimi

FUE yönteminin açılımı, Foliküler Ünite Ekstraksiyonudur. Saçların çok kısa şekilde kesilmesi sonrası uygulanan FUE yöntemi, saçlı bölgeden alınan kıl köklerinin laboratuvar ortamında saçsız bölgeye yerleştirilmesi olarak tanımlanabilir. FUE yönteminde genellikle lokal anestezi tercih edilir. Lokal anestezi sayesinde herhangi bir ağrı veya acı çekmeyen birey, doğal ve ışıltılı saçlara kısa sürede kavuşabilir.

Saç EKimi

FUT Yöntemiyle Saç Ekimi

Saç Ekimi

FUT yöntemi, Foliküler Ünite Transplantasyonu olarak bilinir. FUE ekim yönteminde, saçı bölgeden alınan donörler gruplar halinde işlem görür. Kıl kökleri alındıktan sonra ekime hazır hale gelmek üzere laboratuvar ortamında özenle ayrıştırılır. İncelenen saç kökleri, ekim yapılması planlanan bölgeye uygun koşullar altında nakledilir. Saçsız bölgeyi canlandırmak amacıyla tercih edilen FUT yönteminde uygulanan cilt yüzeyinde iz kalma durumu gözlenebilir. Ancak iz kalıp kalmaması; hastanın cilt yapısına ve uzman saç ekimcilerin operasyon sürecini başarıyla yönetmelerine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Saç Ekimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçlar Dökülür mü?

Saç ekimi operasyonunda nakledilen saçlar genellikle birkaç hafta sonra kendiliğinden dökülür. Doğal bir süreç olan dökülme sonrası ilgili cilt yüzeylerinde 3-4 aylık süre içinde yeni saçlar oluşmaya başlar. Geçici dökülme sürecinde, ekilen saç kökleri kalıcı olarak yerinde kalırken, uç kısımlarda bulunan saç telleri kendiliğinden koparak dökülür. Bunun yanı sıra saç ekim işlemi uygulanan bölgede yer alan eski saç tellerinde de dökülme görülmesi mümkündür. Orijinal saç tellerinin yoğun miktarda dökülmeleri ise aynı bölgede yeniden ekim işlemi yapılmasını gerektirebilir. Ancak, ekilen saç köklerinin cilde tutunarak uygunluk göstermesi durumunda kısa sürede dökülme problemi yaşanması görülmeyebilir. Uzun bir süre sonra yoğun dökülme oluşan cilt alanlarında ise cerrahi müdahale ile yeniden ekim işlemi yapılması mümkündür.

Ekilen Saçlar Doğal Görünür mü?

Saç ekim işleminin başarılı bir şekilde sonuçlanması ve ekilen bölgenin doğal bir duruş sergilemesi için operasyonun uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi önemlidir. Doğru ve hijyenik koşullar altında çalışan sağlık kuruluşlarında yapılan ekim işlemleri, yeni saç tellerinin doğal bir duruş sergilemesi açısından yüksek önem taşır. Kliniklerin uyguladığı saç ekim yöntemleri de ekim yapılan alanın doğal bir duruşa sahip olmasında birinci etkendir. Ayrıca saç ekim işlemlerinde tercih edilen, safir ve DHI teknikleri, saçların maksimum sıklıkla durmasına olanak tanır. Normal bir bireyin saçlı bölgesinin 1 cm karesinde 100 saç teli bulunurken, yeni tekniklerle ekim yapılan aynı genişliğe sahip alanda ortalama 80 foliküle kadar çıkmak mümkün olabilir. Kısacası yeni ekim yapılan saçlı bölgenin doğal bir duruş sergilemesi, operasyon sürecinin başarısına ve uygulanan tekniklere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bunun yanı sıra kafa derisinin ön bölümünde uygulanan ekim işlemlerinde alın çizgisinin korunması, sürecin doğal bir duruşa tamamlanmasına yardımcı olabilir.

Saç Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Saç dökülmesi veya seyrelmesi ile mücadele eden bireyler, ekim işlemleri sayesinde yeni ve doğal saçlara kavuşabilir. Ancak saç ekim operasyonu sonrası bazı hususlara dikkat etmek, ekilen yeni saç köklerinin uzun süre sağlıklı kalmaları için önemlidir. Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanır:

  • Ekim Yapılan Bölgeye Temas Etmeme: Saç ekimi yapılan cilt yüzeyine operasyon sonrası en az 48 saat boyunca temas edilmemesi gerekir. Ekim yapılan bölgenin korunması amacıyla, sert ve üstü kapalı şapkalar kullanılabilir.
  • Uyku Pozisyonu: Gece uykusunda saç ekilen cilt yüzeyinde tahriş oluşmaması için sırt üstü yatmak önemlidir. Ayrıca baş bölgesinin yüksek bir yastıkla dengelenmesi, ekim yapılan kafa derisinin hasar almasını önlemeye yardımcı olabilir.
  • Spor ve Aktiviteler: Saç ekimi işlemi yaptıran bireylerin; hamam, sauna veya yüzme gibi aktivitelerden bir süre kaçınması gerekir. Spor antrenmanları ya da yüzme faaliyetleri, ekilen saç köklerinin enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Bu nedenle, uzman görüşü alınmadan spor aktiviteleri yapmamaya özen gösterilmesi ekim alanının kısa sürede iyileşmesine olanak tanır.
  • Bakım: Ekim işlemi sonrasında temas edilmeyen cilt yüzeyinin su ile temasından da kaçmak gerekir. İlk yıkama uzman görüşü alınarak en az 48 saat sonra yapılabilir. Ayrıca yeni ekilen saç köklerinin nazikçe yıkanması ve kurutma makinesiyle yavaşça neminin giderilmesi, yeni saç tellerinin zarar görmesini önlemek için etkili bir çözümdür.
  • İlaç Kullanımı: Saç ekimi operasyonu sonrası alınması gereken ilaçların, doktorun önerdiği şekilde kullanılmasına dikkat edilmelidir. İlaç kullanımında doktor talimatlarına uymak, ekim operasyonunun başarılı bir süreçle tamamlanmasına imkan sunar.

 

Saçların ilgili talimatlara göre korunması, yeni saç tellerinin en geç 2.5 ile 4 ay arasında oluşmasına yardımcı olur. Operasyon sonrası kullanıma uygun saç bakım ürünlerinin kullanılması, başarılı sonuçlar alabilmeye destek verir. Ayrıca saç ekim sürecinin titizlikle takip edilmesi, bireyin daha hızlı bir iyileşme sürecine girmesinde etkilidir. Herhangi bir belirsizlik veya sorunda ise ekimi gerçekleştiren uzmana anında müracaata bulunmak, saç köklerinin daha kalıcı olmasına ve bireyin sağlığının olumsuz yönde etkilenmesini engellemeye katkı sağlar.

Saç Ekimi Estetik midir, Tıbbi İşlem midir?

Saç ekimi, tıbbi bir işlem olarak tanımlanır. Ancak ön saç çizgisinin naturel olarak belirlendiği durumlarda ekim operasyonunu estetik bir işlem olarak değerlendirmek mümkündür.

Saç Ekimi Uygulamasının Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Saç ekim işleminde maliyet, ekim operasyonu gerçekleştiren kliniklere göre farklılık gösterir. Saç kökü miktarı, kliniğin ekim uygulaması politikaları ve işlem yapan kişinin tecrübesi, toplam maliyetin farklı olmasında etkilidir.

Ön Kısımda Saç Yoğunluğu Oluşturmak Mümkün mü?

Bireyler için uygulanan saç ekim işlemlerinin doğru şartlar altında yapılması, ön bölümde saç yoğunluğunu kolayca oluşturmaya yardımcı olur. Kafanın ön kısmının doğal bir duruşa sahip olması için enseden alınacak köklerin sağlıklı ve güçlü olmalarının yanı sıra, yoğun bir çalışma ve ön çizgi doğallığını yaratan tekli ve çoklu greftlerin doğru yerlere ekilmesi gibi bir çok faktör önemlidir

Ekilen Saçlarla Neler Yapılabilir?

Ekilen saçların iyileşme süreci sonrasında; kesim, boyama veya şekillendirme işlemlerini yapmak mümkündür. Ancak kimyasalların saçlı bölgede uzun süre tutulması, köklerin zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle jöle gibi şekillendirici maddelerin yeni ekilen saçlı bölgede uzun süre tutulmaması uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Kimler Saç Ektirebilir?

Saç dökülmesi veya seyrelmesi yaşayan erkek ya da kadın bireyler, ekim işlemi yaptırabilir. Lokal anestezi sayesinde acısız saç ekim yöntemleri olan FUT veya FUE, bireyin saç yapısına yönelik yapılan analizler sonrası tercih edilir. Fizyolojik gelişime bağlı olarak tercih edilen bu yöntemler, saçsız bölgenin tekrar canlanmasına ve yeni saç tellerinin kısa sürede oluşmasına da katkı sağlar.

FUE Yönteminin Avantajları Nelerdir?

FUE yöntemi, donör alanının minimum travmatize edildiği uygulama olmasıyla dikkat çeker. Güvenli bir ekim yöntemi olan FUE, yara izi veya yanık oluşan bölgelerde rahatlıkla kullanılabilir. Doktordan alınan saç ekim izniyle birlikte herhangi bir yaş sınırı olmadan FUE yöntemiyle ekim işlemi yaptırmak mümkündür.

Safir FUE Saç Ekimi Nedir?

Doğal safir taşı kullanılarak elde edilen safir uçlu kalem yardımıyla nakil yapılacak bölgeye yuvaların açıldığı bir ekim yöntemidir. Safir FUE saç ekim yönteminde daha az miktarda kanama ve çabuk iyileşme süreçleri hedeflenir.

DHI Ekim Yöntemi Nedir?

Direct Hair Implantation anlamına gelen ekim yöntemi, choi adlı medikal kalem kullanılarak greftlerin toplandığı saç ekim işlemidir. DHI ekim yönteminde cilt yüzeyinde kanal açılmadan toplanan greftler direkt olarak nakledilir.

Tıraşsız Saç Ekimi Mümkün mü?

FUE tekniğine benzer yöntemler kullanarak, erkek veya kadın bireyler için tıraşa gerek kalmadan saç ekimi yapılması mümkündür. Tıraşsız saç ekiminde, hastaların yeni ekim işlemi yaptırdıkları dışarıdan çok net şekilde belli olmaz.

Ağrısız Saç Ekimi Nedir?

İğneli anestezi yönteminin kullanıldığı saç ekim operasyonları, ağrısız saç ekimi olarak tanımlanır. Anestezi sayesinde operasyonun 8-10 saat sürmesi durumunda dahi hastalar herhangi bir ağrı hissetmez.

Hemen Bizimle İletişime Geçin

Formu doldurun ve sizi arayıp, tedaviniz hakkında bilgilendirelim.

Konuşmayı Başlat
Fiyatlar hakkında bilgi alın.
Merhaba👋
Nasıl yardımcı olabilirim?