IGF Saç Tedavisi Nedir?
IGF saç tedavisi; saç mezoterapisi veya AGF 39 gibi diğer uygulamalardan farklı bir yöntem olarak son zamanlarda oldukça popülerleşen bir tedavidir. IGF saç tedavisi için öncelikle bireyden kan alınır. Bu kan, santrifüj edilerek tedavi için faydalı olacak zengin plazma haline ayrıştırılır. Sonrasında, trombositler açısından zengin olan bu plazma, saçlı deriye mikro iğneler yardımıyla enjekte edilir. Mevcut saç köklerini güçlendirerek, dökülmenin azalmasını hatta saçın daha hızlı uzamasını, eski canlılığını ve parlaklığını yeniden kazanılmasını hedefleyen IGF tedavisinin bir çok faydası vardır. IGF, özellikle saç dökülmesine neden olan faktörlerle mücadele ederek, saç büyüme döngüsünü iyileştirir ve saç köklerinin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar.
Kaynak: American Journal of Clinical Dermatology, 2020
IGF saç tedavisinde dikkate alınması gereken bazı önemli hususlar vardır: Eğer saç kökleri tamamen kaybedilmişse, IGF yöntemi etkisiz kalabilir. Tedavinin işe yaraması için saç köklerinin sağlıklı ve işlevsel olması gerekir. Bu sebeple IGF tekniği, saç dökülmesi yeni başlayan hastalarda ve genç bireylerde daha etkili olmaktadır.
IGF Saç Tedavisi Nasıl Yapılır?
IGF saç tedavisi, bir serum tedavisi olarak tanımlanır. IGF saç tedavisi uygulama süreci ise IGF saç tedavisi detaylı ve özen gerektiren bir işlemdir. Tedavi edilecek bölgenin büyüklüğü ve durumu göz önünde bulundurularak planlanan seanslar, yenilikçi yöntemden maksimum oranda fayda sağlamaya olanak tanır. Ancak, tedaviyi düşünen bireylerin öncelikle uzman bir dermatolog veya doktor ile görüşmeleri tavsiye edilir. Tedavi süreci hakkında detaylı bilgi alarak karar vermek ise saç tellerinin geleceği açısından önemlidir. IGF saç tedavisi yöntemiyle dökülmeyle başa çıkmak ve canlı saçlara sahip olmak mümkün olabilir. IGF tedavisiyle birlikte saç telleri kalınlaşır ve parlaklıklarını geri kazanabilir. Bunun yanı sıra özellikle saç ekimi yaptıran hastalara önerilen IGF yöntemi, ekim işleminin daha büyük başarıya ulaşmasına da katkı sağlar.
Kaynak: Journal of Cosmetic Dermatology, 2020
IGF Saç Tedavisi Fayda ve Etkileri Nelerdir?
IGF saç tedavisinin öne çıkan faydalarını aşağıda listeledik:
- Saç köklerinin kan akışını artırmada etkilidir.
- Saçların nem dengesini sağlayarak cilt yüzeyinde oluşan kuruluğu azaltır.
- Saçlarda belirgin bir parlaklık artışı görülür.
- Saç dökülmesini önleyebilir veya yavaşlatabilir.
- Saçların uzamasını teşvik ederken daha kalın bir saç teline sahip olmaya da yardımcı olur.
- Saçların daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde oluşmasına imkan tanır.
Kaynak: Dermatology and Therapy, 2019
Herkesin saç yapısı ve saç dökülmesi problemleri farklı olduğundan, bu tür tedavileri düşünenlerin öncelikle uzman bir dermatolog ya da medikal estetik doktoru ile görüşmeleri şarttır.
IGF Saç Tedavisi Kimlere Önerilir?
IGF saç tedavisi, uzman görüşüne göre uygun olduğu tespit edilen bireylere uygulanır. Genellikle IGF saç tedavisi şu kişilere önerilir:
- Saç Dökülmesi Yaşayan Bireyler: Henüz çok fazla saç dökülmesi yaşamamış ancak az veya orta miktarda saç dökülmesi yaşamış kişiler, IGF saç tedavisinden fayda görebilir. IGF saç tedavisi, dökülmeyi azaltmak, yavaşlatmak ve mevcut saç köklerini güçlendirmek için etkili bir yöntemdir.
Kaynak: International Journal of Trichology, 2020 - Saç Kalitesini Artırmak İsteyenler: Saçlarının parlaklığını ve kalitesini artırmak isteyen kişiler, IGF saç tedavisinden faydalanabilir. Yenilikçi tedavi yöntemi, saçların daha sağlıklı, güçlü ve parlak görünmesine destek verebilir.
Kaynak: American Academy of Dermatology, 2019 - Saç Ekimi Sonrası Bakım Amacıyla: Saç ekimi yaptıran bireyler, saç köklerinin daha hızla iyileşmesini ve daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak amacıyla IGF saç tedavisini kullanabilir.
Kaynak: Journal of Aesthetic Surgery, 2020
IGF Saç Tedavisi Fiyatları
IGF tedavisinin fiyatı; kliniklerin çalışma şartlarına, yöntemin kalitesine ve seans sayılarına göre farklı aralıkta bulunabilir. Tedavinin maliyeti genellikle uygulamayı gerçekleştiren kliniğe göre değişiklik gösterebilir. Bizler Dr. Ulusan Poliklinigi olarak mutlaka bir doktordan veya bir doktorun gözetiminde sağlık çalışanından bu hizmeti almanızı öneriyoruz.
Kaynak: Hair Restoration Journal, 2020